Doorgaan naar hoofdcontent

Documentaire: Building Bridges (2018)


Film by the Sea
Op 13 september 2018, tijdens Film by the Sea in Vlissingen mocht ik de documentaire Building Bridges van Nadine Smits en Carlijn Mulder inleiden, met uiteraard een verwijzing naar mijn boek De Klimaatparadox.

Regisseur: Carlijn Mulder, Nadine Smit
Lengte: 29
Jaar: 2018

Samenvatting
Tegenwoordig weten de meeste mensen in Nederland dat klimaatverandering een bedreiging vormt en veel mensen maken zich zorgen. Waarom onderneemt dan niet iedereen actie? De HZ-studenten Nadine Smits en Carlijn Mulder gaan op reis in Nederland en in landen waar klimaatverandering meer zichtbaar is om met eigen ogen te zien waar het klimaatprobleem nou eigenlijk om draait. Ze spreken verschillende mensen en verschillende doelgroepen variërend van de boeren in de Mekong Delta en het Wereld Natuur Fonds in Indonesië tot de overheid in Dubai en de politie in de Filipijnen. Is klimaatverandering nou echt alleen maar lastig of brengt dit juist ook kansen en mogelijkheden met zich mee?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Las Michael Moore 'De Klimaatparadox'?

Mijn boek-essay 'De Klimaatparadox' gaat over de klimaatcrisis in relatie tot het onderschatte probleem van een groeiende en consumerende wereldbevolking, het zwaar overschatte belang van windmolens en zonnepanelen, de schande van de biomassa-industrie en de beklemmende greep die het grootkapitaal al jaren heeft heeft op de milieubeweging en haar oplossingsrichtingen. Vanavond bekeek ik de nieuwste documentaire van de Amerikaanse filmmaker en icoon van links, Michael Moore: 'Planet of the Humans'. Na afloop was ik blij, maar ook verbijsterd. Het script voor de film volgt bijna naadloos de verhaallijn van 'De Klimaatparadox'. Uiteraard heeft hij het niet gelezen. Het boekje is niet eens vertaald. Waarom ik dan wel blij was? Simpel: het gaat om de boodschap. Moore heeft een miljoenenpubliek en maakt gehakt van de milieu-industrie. Hij gelooft, net als ik, dat het klimaat zwaar te lijden heeft van de 'human footprint', maar kijkt ook verder dan zijn

Klimaatdebat in de Drvkkery in Middelburg op 2 november 2018

Staat daar nou 'en dergelijke' ? ;-)

De Klimaatparadox in de Week van het Zeeuwse boek